XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Male takstein svart.Male takstein svart.
Male takstein svart.Male takstein svart.

Male takstein: Dette må du vite

Visste du at du kan male takstein for at den skal holde lenger? Dette må du vite om å male takstein før du setter i gang.

Du trenger ikke å bytte ut mosegrodd og slitt takstein, du kan faktisk pusse opp taksteinen ved å male den. Selv om det å male takstein ikke er en permanent løsning for taket, kan du forlenge takets levetid og du vil få et tak som ser ut som nytt.

Med årene kan takstein bli porøs, og å bytte tak er dyrt. Ved å male taksteinen får den en beskyttende hinne som hjelper mot gjennomtrenging av regn og snø.

Les også: Takstein

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Før du kan male takstein

For å kunne male taksteinen er det viktig at taksteinene er hele og at taket ikke lekker. Før du maler taket må eventuelle sprukne steiner byttes og taket vaskes. Husk å rense takrenner og nedløp etter vask.

Les også: Vaske takstein

Det anbefales ikke å male takstein i tegl eller glasert takstein.

Slik maler du takstein

  1. Sjekk taket nøye og skift ut ødelagte takstein.
  2. Mal et strøk med grunning for takstein eller metalltak, avhengig av underlaget, grunningen dreper sporer av mose og sopp. Bruk rull eller sprøyte.
  3. Mal to strøk i ønsket farge.

Tips! Ved å bruke malersprøyte får du gjort malerjobben effektivt og presist.

Å forlenge taksteinens levetid med maling er et mer miljøvennlig valg enn å bytte ut med ny stein, og det er arbeid du kan gjøre selv. Husk å bruke nødvendig sikringsutstyr når du arbeider i høyden for å unngå uhell.

Tips! Du kan også male takrennene, se video av hvordan male takrenne med Bengalack her.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!