XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Uteplass hvor hagemøbler, blomsterpotter, urtepotter og pyntegjenstander er malt med Quick Bengalack.Uteplass hvor hagemøbler, blomsterpotter, urtepotter og pyntegjenstander er malt med Quick Bengalack.
Uteplass hvor hagemøbler, blomsterpotter, urtepotter og pyntegjenstander er malt med Quick Bengalack.Uteplass hvor hagemøbler, blomsterpotter, urtepotter og pyntegjenstander er malt med Quick Bengalack.

Gi nytt liv til hagemøbler og utstyr med Bengalack

Har du lyst til å fornye uteplassen i år? Det trenger ikke å koste skjorta. Bli inspirert til hvordan du kan bruke Quick Bengalack ute.

Til uteplassen og hagen investerer man gjerne litt i elementene man velger, men etter noen år kommer gjerne behovet for å friske opp uterommet med noe nytt snikende.

Har du en ledig ettermiddag kan du få gjort mye med Quick Bengalack. Det er både bærekraftig og budsjettvennlig, og gjør også at du kan forvandle gamle bruktskatter til å passe inn i ditt interiør.

Les også: Forny interiøret med Bengalack

Du får Quick Bengalack i mange ulike farger, fra basefarger til pastell- og knallfarger. Malingen kommer i både blank og silkematt finish og tørker også raskt, slik at du blir ferdig med prosjektet på rekordtid.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Uteplass hvor gjenstander er malt i ulike Quick Bengalack farger.Uteplass hvor gjenstander er malt i ulike Quick Bengalack farger.
Postkasse malt med Quick Bengalack farger.Postkasse malt med Quick Bengalack farger.

Bilder over: Hyllen er spraymalt i beigefargen 5969 Vintersand, det samme er muggen. Blomsterpotten er malt i fargen 5926 Terracotta Rød. Quick Bengalack tåler tøff bruk og er slitesterkt, dette gjør det til et egnet utendørsprodukt. Postkasse i fargen 5948 Core. Foto: Quick Bengalack

Nye hagemøbler

Gamle hagemøbler og ting du er lei fargen eller finishen på trenger ikke nødvendigvis å kjøres på dynga. Tenker du litt kreativt kan du fornye de gamle gjenstandene og få et helt nytt uterom.

Organisert urtehage

Har du en urtehage, men ikke alltid husker hva som er hva etter du har plantet? Ved å bruke Quick Bengalack til å male pottene kan du enkelt markere hvilke urter du har i hvilke potter med en tusj.

Velg mellom for eksempel sort, pastell- og knallfarger.

Nye blomsterpotter med Quick Bengalack

Funnet en gammel blomsterkrukke på gjenbruksbutikken, eller falt pladask for en i butikk som har feil farge? Ved å bruke Quick Bengalack får blomsterpottene en ekstremt slitesterk overflate, og kan også stå ute.

Du kan også male andre detaljer, som gamle bøtter, kosteskaft og blomsterpinner for å få akkurat den stilen du selv ønsker.

Fiks takrennen selv

Takrenne som males med Quick Bengalack spray.

Bilde: Takrennen er malt med Quick Bengalack Universal 153 Sort Silkematt. Foto: Quick Bengalack

Er takrennen på huset litt sliten? Med Quick Bengalack blir den som ny. Velg en klassisk basefarge som sort, eller gå litt utenfor boksen og velg en fargesterk takrenne som enten matcher eller skaper kontrast til husveggen.

Du trenger:

  • Egnet vaskemiddel og klut
  • Quick Bengalack Avfettingsspray
  • Quick Bengalack Universal eller Spray i ønsket farge
  • Pensel eller rulle

Slik maler du takrenner:

Rengjør takrennen før du maler. Hold en papplate bak takrennen for å ikke spraymale fasaden. Spray takrennene med et strøk og la tørke etter anvisning på boksen, mal deretter strøk nummer to og la takrennen tørke.

Se video av hvordan du maler takrenne med Bengalack:

Steg for steg maling av takrenne:

  1. Rengjør takrennen med Kraftvask eller Quick Bengalack Avfettingsspray.
  2. Hold en papplate bak der du skal spraye, så unngår du sprøytetåke på fasaden.
  3. Spray takrennen med Quick Bengalack Spray i ønsket farge. Spray tynne strøk for best resultat, og unngå at malingen renner. Hold sprayboksen ca. 20 cm fra takrennen når du sprayer.
  4. La malingen tørke i 5 minutter, og mal så strøk nummer to og tre, om nødvendig.
  5. Deretter bør malingen herde i 2-3 uker før bruk slik at overflaten blir slitesterk og holder lenge.

Tips! Bruk gjerne briller når du bruker spraymaling.

For fremgangsmåte på møbler og gjenstander, se her.

Les også: Slik maler du dørhåndtak med Bengalack

Person som maler rekkverk med Quick Bengalack Universal.Person som maler rekkverk med Quick Bengalack Universal.
Person som maler rekkverk med Quick Bengalack Rett på rust.Person som maler rekkverk med Quick Bengalack Rett på rust.

Bilder over: Quick Bengalack Universal og Rett på rust blandes i nesten alle fargetoner, slik at du kan få fargen du ønsker til ditt prosjekt. Foto: Quick Bengalack

Ofte stilte spørsmål

Hva er Bengalack?

Bengalack er en metallmaling som kan brukes til å male gjenstander både inne og ute, og kan brukes på materialer som jern, hardplast, metall og tre. Bengalack verner mot slitasje og beskytter materialer av metall.

Hva kan males med Bengalack?

Du kan bruke Bengalack på alt fra interiørdetaljer, møbler, leker, hageredskaper og takrenner. Bengalack kan brukes på materialer som hardplast, jern, metall og tre.

Hvor lenge må Bengalack tørke?

Quick Bengalack Spray er overmalbar etter 5 minutter og brukstørr etter 1 time. Quick Bengalack Universal er overmalbar etter 5 timer og brukstørr etter 10 timer. Quick Bengalack Rett på rust er overmalbar etter 5 timer og brukstørr etter 8 timer.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!