XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Tre boliger på rekke med svart takstein.Tre boliger på rekke med svart takstein.
Tre boliger på rekke med svart takstein.Tre boliger på rekke med svart takstein.

5 gode grunner til fortsatt å velge takstein

Det finnes mange fordeler ved å velge takstein. Her er fem argumenter du kan ta med til dine sluttkunder.

Taket regnes for å være husets femte fasade. Hva slags tak kunden velger har mye å si for helhetsinntrykket til boligen. Å bytte tak er ikke billig, og derfor er det lurt å rådføre kundene dine til å velge et holdbart tak som tåler påkjenningene av det norske klimaet i mange tiår fremover.

Her har vi samlet fem gode grunner til å anbefale takstein.

Les også: Hvor godt kjenner du dagens takløsninger?

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Enebolig ved sjøen med sort Tvilling takstein.Enebolig ved sjøen med sort Tvilling takstein.
Hvit enebolig med Palema takstein i Teglrød.Hvit enebolig med Palema takstein i Teglrød.

Bilder over: Tvilling er en dobbelkrummet tegltakstein som er lett å legge, 19 mm variabel lekteavstand og har 40 års garanti. Palema dobbelkrummet betongtakstein har et stort fargeutvalg og kunden kan velge mellom fem forskjellige overflatebehandlinger. Foto: Benders

1. Lang levetid

Et tett tak er viktig for å holde boligen tett, og takstein har lang levetid. Betongstein av høy kvalitet kan holde mellom 40 og 60 år, mens takstein av tegl kan vare mellom 60 til 80 år. Særlig glaserte overflater har lang levetid, fordi lakken er brent inn i steinen.

Anbefaler du kundene dine å bruke takstein er du sikker på å gi dem et ekstra holdbart og bærekraftig tak.

Les også: Tetting av tak? Slik velger du riktig løsning

2. Både tradisjonelt og moderne utseende

Til tradisjonelle hus er takstein et populært valg. Takstein kommer i mange utførelser, slik at kundene finner et tak som passer til deres bolig. Til hus med et klassisk utseende er en buet takstein riktig valg, mens til et funkishus vil en flat takstein gjøre seg godt. Takstein kan legges på takvinkler ned til 15 grader.

Takstein har en rustikk sjarm og kommer i ulike profiler, enkel- og dobbelkrum samt flat stein, og med både glatte og ru overflater. De vanligste fargene er gjerne teglrød og svart, men du får også ulike grånyanser, grønn og brun.

Enebolig på to nivåer med takstein.Enebolig på to nivåer med takstein.
Sort flat takstein på moderne enebolig.Sort flat takstein på moderne enebolig.

Bilder over: Skarpnes betongtakstein er gjennomfarget og produsert for norske forhold. Skarpnes har både enkel- og dobbelkrum i sitt sortiment, i tillegg til moderne, flate takstein. Foto: Skarpnes

3. Kvalitet: Tegltakstein vs. betongtakstein

Tegltakstein er kjent som det originale takmaterialet og er et naturprodukt, laget av leire. Takstein i betong er en nyere måte å lage takstein på. Teglstein er mer kostbart enn betongtakstein, og er derfor regnet for å være en mer eksklusiv bekledning til tak.

Teglstein får også en fin patina over tid og kunden får et tak som ser pent ut lenge.

Svart Minster Aerlox flat takstein fra BMI.

Bilde: BMI Norge lanserer snart Minster Aerlox, en ny og forbedret flat takstein. Den erstatter dagens Minster, har lavere vekt, cut back-design som reduserer brekkasje ved tråkk og vannavvisende belegg som reduserer risikoen for mose og algevekst. Kommer i fargene mørk sølvgrå og mørk skifer. Foto: BMI

4. Enkelt vedlikehold med takstein

De største utgiftene til en bygnings levetidskostnader er knyttet til vedlikehold. Dersom du eller kundene dine velger takstein, får de et tak som kan regnes som nesten 100 prosent vedlikeholdsfritt, så lenge det sjekkes og gås over én gang i året.

Ved å spyle taket en gang i året forhindres vekst av blant annet mose og mugg, som kan føre til skader på taket. Takstein blekes heller ikke av UV-stråling med mindre den er malt, så kundene dine får et tak som holder seg pent. Et annet pluss med takstein er det tåler vekten av tung snø.

Skarpnes har utviklet tak-teknologi og takstein siden 1919. De har også utviklet taksteinen OVATI med integrerte solceller. En moderne flat takstein som innlemmer solceller på en estetisk måte.

5. Mindre støy enn plater og ATB

En verdsatt egenskap til takstein er at det har en lyddempende effekt og isolerer mot støy. Takstein demper for eksempel lyden fra både flystøy og nedbør, dette gir økt bokomfort innendørs.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!