XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola på grunnmur.Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola på grunnmur.
Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola på grunnmur.Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola på grunnmur.

Tips til isolering av grunnmur og kjellergulv

Med disse produktene går isoleringsjobben unna. Her får du løsninger som er sikre, gode og enkle å jobbe med.

1. Enkelt med BMC Scan Isoblokk 35 cm

Samlet produktbilde av Scan Isoblokk til grunnmur.

Bilde: Scan Isoblokk er et system som gjør at man unngår kuldebroer. Foto: BMC

Velg BMC Scan Isoblokk 35 cm til bygging av grunnmur, de har gjennomgående isolering i hjørnet som gjør at man unngår kuldebroer. Blokkene er også ubrennbare, noe som gir kundene dine ekstra trygghet. Blokkene har like vanger på begge sider av isolasjonen som gir en stabil blokk, og den er enkel å mure.

En annen fordel er at Scan Isoblokk ikke er grobunn for sopp og mugg og heller ikke råtner, så her er du sikker på å gi kunden et godt inneklima.

2. Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola

Drensplate på grunnmur fra Isola.

Bilde: Platon MultiDrain 400 Drensplate sikrer grunnmuren mot fukt. Foto: Isola

På jakt etter en drensplate som hindrer at isolasjonen blir skadet, forskyver seg ved tilbakefylling og gir sikker drenering mot terreng? Platon MultiDrain 400 Drensplate er en robust og fuktsikker grunnmursplate som beskytter og gir ekstra fuktsikring til isolerte yttervegger under terreng.

– Bruk av grunnmursplate i kombinasjon med utvendig isolasjon er en robust og sikker løsning, sier Hans Olav Bømark i Isola.

Egne festemidler sørger for enkel og rask montering, og platen monteres direkte til de utvendige isolasjonsplatene. På grunn av platens firkantknaster med vertikale drenskanaler som er beskyttet av en kraftig fiberduk, kan det også benyttes stedlige drenerende masser for tilbakefylling.

3. Gulvisolasjon fra ROCKWOOL

Rockwool isolasjon

Bilde: God isolasjon gjør at fuktighet fra grunnen ikke trekkes videre opp i gulvet. Foto: ROCKWOOL

For å unngå at kald og fuktig luft fra grunnen trekker opp og inn i kjelleren, er det viktig at det er lufttett rundt rørgjennomføringer og overgang mellom gulv og kjellervegg eller innvendige bærevegger.

ROCKWOOL isolasjon er et miljøvennlig alternativ da det kan resirkuleres til ny isolasjon om og om igjen. Med gulvisolasjon fra ROCKWOOL får du en god isolasjon i kjellergulvet som også er kapillærbrytende slik at fuktighet fra grunnen ikke trekkes videre opp i gulvet.

Skal du isolere betonggulv på grunn velger du ROCKWOOL Støpeplate Pluss i to lag med forskjøvne skjøter med 0,2 mm PE-folie på oversiden. ROCKWOOL Støpeplate Pluss har en to-sjikts oppbygging, med en hard overflate som tåler gangtrafikk i forbindelse med utlegging og støping, og en myk og fleksibel underside som tar opp mindre ujevnheter i underlaget uten at platen knekker.

Skal det legges gulv av heltre som skal festes til underlaget, benytter du Flexi A-Plate® i ønsket tykkelse mellom tilfarerne.

Ønsker kunden flisgulv med varmekabler, bør isolasjonstykkelsen økes til maksimalt av det som er mulig ut fra takhøyden for å unngå for mye varmetap til grunnen. Bygg opp gulvet med ROCKWOOL Støpeplate Pluss.

4. Husk radonsperre over/under isolasjon

Samlet produktbilde av Radonsperre fra Mataki.

Bilde: Sintef tekniske godkjente radonsystemer for bruksklassene A og B fra Mataki. Foto: Mataki

Radongass er årsaken til mange tilfeller av lungekreft i Norge. Alle nye boliger for varig opphold har krav om radonsperre, ifølge Byggteknisk forskrift 2017 (TEK17). Mataki leverer Sintef tekniske godkjente radonsystemer for bruksklassene A og B.

Dersom det er sprekker i boligen kan radongassen komme inn i boligen. Ved å legge radonsperre under boligen sikrer man bolighus mot radongass.

Når du monterer radonmembran bør du legge membranen med litt slakk. Ved store temperatursvingninger kan radonmembranen utvide seg og senere trekke seg sammen. Det er også viktig å ikke plassere varmekabler direkte på membranen, det skal være minimum 5 millimeter ubrennbart materiale mellom varmekabler og radonmembran.

5. Glava Proff 34 fra Glava

Håndverker som bærer en rull med Glava Proff 34 isolasjon.

Bilde: Isolasjon fra Glava inneholder i gjennomsnitt 65 prosent resirkulert glass. Foto: Glava

Glava er Norges mest brukte isolasjon og Glava Proff 34 er kjent for å ha markedets beste standardisolasjon. Glava Proff 34 fås både som plate og rull. Det er et godt valg til etterisolering av innvendige vegger i kjeller, og kan også brukes til etterisolering av kjellergulv. Glava isolasjon er laget med glassull, som har flere fordeler. Isolasjonen er lett i vekt og isolerer godt.

Isolasjonsproduktene fra Glava er også et bærekraftig valg da de i gjennomsnitt inneholder 65 prosent resirkulert glass.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!