XL-BYGG logoXL-BYGG logo
mann vasker en mur med høytrykksspylermann vasker en mur med høytrykksspyler
mann vasker en mur med høytrykksspylermann vasker en mur med høytrykksspyler

Hvilken høytrykkspyler er best til ditt bruk?

Det er mange fordeler med en høytrykkspyler, og med riktig tilbehør utvides bruksområdene ytterligere.

XL-BYGG tilbyr et stort utvalg av Nilfisk høytrykkspyler og tilbehør i vår nettbutikk eller ditt lokale byggevarehus.

Høytrykkspyler er et effektivt verktøy for å rengjøre ulike overflater, noe som gjør at du kan spare både tid og krefter i forhold til manuell rengjøring.

Med forskjellig tilbehør vil en høytrykkspyler også være svært allsidig i bruk, for eksempel til vask av fasade, terrasse, bil og båt, fjerning av mose på gårdsplassen – eller maling og rust fra andre overflater.

Visste du forøvrig at å bruke en høytrykkspyler er et mer miljøvennlig alternativ enn hageslangen? Det kraftige trykket gjør nemlig at høytrykkspyleren bruker betraktelig mindre vann enn en vanlig hageslange gjør til den samme oppgaven.

Mann som surrer inn ledning til Nilfisk høytrykkspyler.

Bilde: Høytrykkspyler er en effektiv måte å vaske både bil og hagemøbler med. Foto: Nilfisk

Hvilken høytrykkspyler er best?

Det som er viktig å se på når du skal velge den beste høytrykkspyleren til ditt bruk, er kraft. Jo kraftigere modell, desto flere bar og mer trykk får du.

Dersom du primært skal bruke den til å vaske hagemøbler, bil og sykkel, holder det som oftest med en mindre modell. Skal du vaske huset, taket eller terrassen, kan det hende du trenger en modell med mer kraft.

I Tek.no sin test av høytrykkspylere, trekker de frem to av Nilfisk høytrykkspylere som anbefalte kjøp. En av disse er Nilfisk Core 150-10 Power Control, som selges hos XL-BYGG.

Mann som høytrykkspyler vegg.Mann som høytrykkspyler vegg.
Kvinne som spyler uteplass med høytrykkspyler.Kvinne som spyler uteplass med høytrykkspyler.

Bilder over: Nilfisk høyttrykkspyler kan brukes til å vaske både vegger og uteplass. Foto: Nilfisk

Tilbehør til høytrykkspyler

Med vårt store utvalg av tilbehør til Nilfisk høytrykkspyler, er bruksområdene mange. Her er fire tips til hvordan du kan få mest mulig ut av din høytrykkspyler:

1. Høytrykkspyle hus og terrasse

Ved hjelp av Nilfisk Kraft for terrasse kan du få alle overflater utendørs til å skinne igjen.

Bruk superskumsprayeren til å tilføye rengjøringsmiddel for stein og treverk eller steingrønske på overflaten, før du bruker Kraft for terrasse.

Dekselet på terrassevaskeren tilpasser trykket når det jobbes på ulike overflater for å unngå skader. Det sørger også for at skitt og sprut forblir på bakken, slik at du ikke blir våt mens du jobber.

En høytrykkspyler fra Nilfisk gir også muligheten til å koble til Nilfisk Takrengjører – en uttrekkbar stang med et mykt og forsiktig munnstykke for distribuering av vann og rengjøringsmiddel for takvask.

Rengjøringsmiddelet for takvask sørger for at all uønsket dannelse av sopp eller alger oppløses i løpet av et par uker.

Mann som vasker utemøbler med høytrykkspyler med skumsprayer.

Bilde: Vask hagemøblene effektivt med høytrykkspyler og tilbehør. Foto: Nilfisk

2. Vask av hagemøbler

Ser hagemøbler og hageverktøy litt slitne ut? Flervinkelmunnstykket kan justeres til en vinkel på 90 grader slik at du kan vaske gressklipperen, trillebåren eller grillen på en mye mer effektiv måte.

Hvis du bruker superskumsprayeren med rengjøringsmiddelet for grill og metall i forkant av rengjøringen, løsner skitten fra underlaget.

Med multibørsten for hagemøbler blir det mulig for deg å gi nytt liv til trebordet eller loungestolene. Bruk Nilfisk sitt rengjøringsmiddel for stein og treverk eller rotting og plast ved hjelp av superskumsprayeren, og la multibørsten gjøre resten av jobben.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

3. Vaske bil med høytrykkspyler

Med det store utvalget ekstradeler og rengjøringsmidler som er tilgjengelig, kan du få sykkelen eller bilen skinnende ren med kun ett knappetrykk.

Nilfisk sitt tretrinns Premium bilrengjøringssett er laget for superskumsprayeren.

Bruk superskumsprayeren for å påføre Snøskum for forhåndsvask, Dyprens for håndvask eller Magisk voks for legge et belegg på bilen, og følg de inkluderte instruksjonene for hvordan du enkelt og effektivt vasker bilen din.

For en skikkelig grundig rengjøring kan du også legge til en runde med Nilfisk flekkfjerner og hjulvask.

Mann som vasker bilen med høytrykkspyler og skumsprayer.Mann som vasker bilen med høytrykkspyler og skumsprayer.
Mann som spyler ren bilen med høytrykkspyler.Mann som spyler ren bilen med høytrykkspyler.
Mann som vasker sykkel med høytrykkspyler.Mann som vasker sykkel med høytrykkspyler.

Bilde: Med Premium bilrengjøringssett fra Nilfisk blir bilen skinnende ren. Du kan også vaske sykkelen med høytrykkspyler. Alle foto over: Nilfisk

4. Vask av sykkel

Sliter du med smale eller vanskelige steder, er roteringsbørsten og multibørsten perfekte tillegg for høytrykkspyleren din fra Nilfisk.

Roteringsbørsten og multibørsten er også perfekt når du vasker sykkelen eller motorsykkelen. På trange områder kan du også bruke den korte børsten.

Bruk rengjøringsmiddelet for sykler og motorsykler før vask ved hjelp av superskumsprayeren for å få et enda bedre resultat.