XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Støttemur med Aas Tindeblokk og Aas Såleblokk som fundament til støttemurer.Støttemur med Aas Tindeblokk og Aas Såleblokk som fundament til støttemurer.
Støttemur med Aas Tindeblokk og Aas Såleblokk som fundament til støttemurer.Støttemur med Aas Tindeblokk og Aas Såleblokk som fundament til støttemurer.

Solide steinprodukter fra Aas Betong

Bruk stein som hovedelement i hagen. Med Aas Betong trapp, terrasseheller, belegningsstein og såleblokk får du et solid og stilrent uterom.

Stein er et solid materiale som er lett å vedlikeholde og har lang levetid, men samtidig er det også svært dekorativt med sine ulike teksturer.

Om du mikser og matcher ulike typer overflater og mønster i hagen kan du få et svært personlige uterom.

Aas Betong leverer ulike steinprodukter til uterommet i ulike former og størrelser. De startet sin virksomhet i 1972 og produserer blant annet støttemurer, belegningsstein, heller og bygningsblokk.

Her kan du utforske deres univers av steinprodukter:

Terrassehelle betonghelle som gangsti ved trapp i hage.Terrassehelle betonghelle som gangsti ved trapp i hage.
Terrassehelle betonghelle fra Aas Betong.Terrassehelle betonghelle fra Aas Betong.

Over ser du: Betongtrapp og Terrassehelle som er en helle med bølgete kanter. Foto: Aas Betong

Aas Terrassehelle

En utradisjonell helle som er unik sammenlignet med mange andre heller. Aas Terrassehelle skiller seg ut fra firkantede heller, da hellen har en bølget kant som bryter de tradisjonelle rette linjene vi er vant med å se på stein. Dette gir hellen et mykere uttrykk.

Les også: Mange muligheter med steinheller i hagen

Aas Terrasshelle leveres i fargen gråmix, i to ulike størrelser og med fugeknast. Steinen er 5 centimeter tykk og er beregnet til gangareal. Du kan også bruke den på terrassen og legge hellen i mønster for å skape et ekstra spill.

Aas Terrassehelle passer sammen med andre betongprodukter i grå og gråmix farge. Ved å avgrense terrassen med små, lavere murer, får du en pen innramming som skaper et koselig og privat rom.

Aas Såleblokk

Aas Såleblokk bruker du som fundament til bygningsblokker eller høye og lange støttemurer. Den kan brukes til alle støttemurer, er laget av betong og må armeres med armeringsjern og fylles med betong.

Husk at ved bruk av bygningsblokk må det alltid støpes et frostfritt fundament.

Les også: Få inspirasjon til steinmur i hagen

Aas Trapp

En fin trapp i hagen gir god romfølelse, samtidig som det er et element som er høyst nødvendig ved høydeforskjeller på tomten.

Aas betongtrapp bygger du med ferdige elementer, og trappetrinnene er ferdige opp- og framtrinn i et og samme element. Med andre ord går jobben med å legge trapp fort unna!

Trappetrinnene kan du legge parvis, eller med flere, for å oppnå et bredere gangareal. Du kan også legge trinnene med sving. Aas Trapp leveres i grå og singel fasade.

Les også: Legge steinheller på plen? Slik gjør du det

Aas Royal Baron belegningsstein med struktur i overflaten.Aas Royal Baron belegningsstein med struktur i overflaten.
Aas Royal Baron belegningsstein lagt i mønster.Aas Royal Baron belegningsstein lagt i mønster.

Over ser du: Aas Royal Baron belegningsstein lagt i mønster med andre steinprodukter. Foto: Aas Betong

Aas Royal Baron belegningsstein

Aas Royal Baron har samme rene og ryddige stil som Aas Baron, men ved å velge en Royal belegningsstein, får du en uteplass med en tydelig struktur i overflaten.

Overflaten på Aas Royal Baron består av fem ulike mønstre. Dette gir deg en overflate som endres ved lysets bevegelser.

Les også: Slik legger du belegningsstein

Steinen har rette linjer og kanter med en liten fals, og leveres med fugeknast for enklere legging. Den er 6 centimeter tykk, noe som gjør det til en sterk stein som er beregnet for belastning av tyngre kjøretøy.

Du får Aas Royal Baron i størrelse 20x14, 10x14 og 20x20 cm. Belegningssteinen leveres både som gråmix og brunmix.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Aas Royal Baron passer fint sammen med andre betongprodukter i samme farger som steinen.

Som kantavslutninger anbefales Baron Kantstein i samme farge. Sammen med kantstein kan du ramme inn uteplassen med eksempelvis marmor, eller rund naturstein i bed.

Aas Parkstein belegningsstein som gangsti i inngangsparti til inngangsdør og terrasse.

Bilde: Her ser du Parkstein belegningsstein. Foto: Aas Betong

Aas Parkstein

Aas Parkstein er en klassisk og elegant grå belegningsstein, den er stilren med rette linjer og en markert faskant.

Den gir et tidløst dekke som passer godt til en moderne byggestil, og egner seg til å legges i ulike mønster for å bryte opp størrelse utearealer.

For å bryte opp utearealet kan du kombinere den med heller, blomsterkasser og andre elementer for å skape et behagelig og moderne utemiljø.

Les også: Utebelysning hage – slik gjør du det

Aas Parkstein er også en populær og anvendelig stein i større offentlige og private utemiljø, og leveres i 6 centimeter tykkelse.

Gårdsplass med fontene, betongtrapp og Aas Tindeblokk støttemur.Gårdsplass med fontene, betongtrapp og Aas Tindeblokk støttemur.
Buet støttemur bygget med Tindeblokk fra Aas Betong.Buet støttemur bygget med Tindeblokk fra Aas Betong.

Aas Tindeblokk

Aas Tindeblokk er en mur som leveres i fem ulike strukturer. Variasjonene i strukturen i front er på hele 35 mm, noe som er med på å gi et levende uttrykk i muren.

Det er disse høydeforskjellene i strukturen som har gitt muren navnet Aas Tindeblokk, etter inspirasjon fra Norges fjelltinder. Variasjonene i front er formet for å oppnå en mest mulig naturlig fasade og et grovt robust utseende.

Selve blokkene er smalere i bakkant enn i forkant, noe som gjør at systemet er fleksibelt i sving. Du bruker samme type stein til rett mur og mur med sving. Blokken har også en liten hake i bakkant som hindrer muren å gli framover.

Les også: Skap soner i hagen

Det er viktig å merke seg at Aas Tindeblokk ikke er en støttemur, men mer en pyntemur. Muren er beregnet å stables opp mot 90 centimeter høyde, og murens styrke begrenses på grunn av den lille låsehaken i bakkant og murens begrensede helling med 2 grader.

Aas Tindeblokk kommer i fargen gråmix og leveres med normal/sving, utvendig hjørne, topplate normal og topplate venstre/høyre ende. Deler av normalstein og eventuelt hjørnestein kan også brukes som halvstein.

Aas Betong er en regional leverandør av steinprodukter hos XL-BYGG. Utvalget og tilgjengelighet vil variere mellom de ulike byggevarehusene.