XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Kvinne ser ut av et takvindu som har plissegardin som solskjerming Kvinne ser ut av et takvindu som har plissegardin som solskjerming
Kvinne ser ut av et takvindu som har plissegardin som solskjerming Kvinne ser ut av et takvindu som har plissegardin som solskjerming

Solskjerming til takvindu

Solskjerming til takvindu kommer i mange varianter, blant annet varmebeskyttende eller mørkleggende screens, rulleskodder og forskjellige gardiner. Se hva som er forskjellen her.

Det finnes mange former for solskjerming til takvindu på markedet – både til utvendig og innvendig bruk, og det gjelder å få litt oversikt. Felles for dem er at de skal gjøre inneklimaet bedre, og livet ditt mer behagelig.

Solskjerming takvindu

Utvendig solskjerming av takvindu med varmebeskyttende screens

Bilde: Varmebeskyttende screens fra VELUX. Foto: Velux

Med varmebeskyttende utvendige screens kan du se ut, samtidig som du reduserer varmen fra sola med over 70 prosent. Å kunne stenge både sterkt sollys og varme ute er gull verdt på varme sommerdager, spesielt dersom du har soverom i toppetasjen. 

Hvis du bruker loftsrommet som et oppholdsrom eller kontor, kan det være et viktig poeng at solskjermingen ikke tar dagslyset og utsikten.

Utvendige screens er også et godt alternativ for deg som har såkalte “vippevinduer”, altså vinduer som kan åpnes innover.

Varmebeskyttende screens fra VELUX kan styres manuelt, men det er også mulig å få elektrisk eller solcellebetjening.

Solskjerming til takvindu på soverom

Solskjerming takvindu med mørkleggende screens

Bilde: Mørkleggende screens fra VELUX passer ekstra godt på soverommet. Foto: VELUX

XL-BYGG fører også mørkleggende screens fra VELUX, som gir en enda svalere opplevelse på ekstra varme sommerdager.

Da blokkerer du alt lys uansett tid på døgnet. Du kan redusere den passive oppvarming med inntil 94 prosent, noe du vil sette stor pris på når det nærmer seg leggetid.

Solskjermingen er solecelledrevet og kan styres enten med en trådløs bryter eller en app på mobilen.

Solskjerming med rulleskodder

solskjerming av takvindu med rulleskodder

Bilde: Rulleskodder gir både en varmebeskyttende og mørkleggende effekt. FOTO: VELUX

En annen måte å få til solskjerming av takvinduer på, er med skodder. Rulleskodder gir både en mørkleggende og varmebeskyttende effekt, og demper i tillegg støyen når det regner eller hagler.

For å sikre lang holdbarhet er de laget av slitesterkt, lakkert aluminium som er testet under ekstreme forhold. Sideskinnene er laget i samme materiale. Når de ikke er i bruk, ligger de sammenrullet i en toppkasse som er innebygd i vinduet. Dermed er de nærmest usynlige.

De kan drives både av nettstrøm og solstrøm, basert på hva slags VELUX takvindu de er montert på.

Solskjerming med gardiner til takvindu

stue med takvinduer som har solskjerming med plissegardinstue med takvinduer som har solskjerming med plissegardin
soverom med takvindu og solskjerming med blendingsrullegardinsoverom med takvindu og solskjerming med blendingsrullegardin

Bilder: Av gardiner til solskjerming kan du blant annet velge mellom ulike rullegardiner og plissegardiner. Foto: VELUX

Vi i XL-BYGG kan også hjelpe deg med innvendig solskjerming til takvinduer.

Vi har en rekke smarte og elegante vindusprodukter fra VELUX i vårt bestillingssortiment. Ta gjerne turen innom ditt lokale byggevarehus, så hjelper vi deg med å finne riktig løsning for dine vinduer.

Blendingsrullegardin gir mulighet til å mørklegge rommet totalt, noe som passer godt på soverom.

DUO blendingsrullegardin er to gardiner i ett. Du kan både kontrollere hvor mye lys du slipper inn og mørklegge fullstendig, så den passer godt i soverom og stue.

Mørkleggende plisségardin gir full mørklegging, men har i tillegg dobbel duk som isolerer og gir bedre komfort. Passer også godt til soverom og stue.

Alle disse produktene finnes både med hvite og naturelokserte skinner. Du kan også få dem i en rekke ulike farger. Solskjermingen skal også ta seg pent ut, og passe inn i hjemmet ditt.

innvendig solskjerming takvindu med Duo blendingsrullegardin fra Velux

Bilde: Todelt solskjerming fra Velux. Foto: Velux.

Tradisjonell solskjerming

I tillegg tilbyr XL-BYGG mer tradisjonelle solskjermingsprodukter som rullegardiner, persienner og plisségardiner. Alle demper lyset og begrenser innsyn utenfra. Det er først og fremst et spørsmål om smak, men til kjøkken og bad kan det være smart å velge persienner, fordi de er fuktbestandige.

Alle VELUX solskjermingsprodukter for innvendig bruk kan betjenes både manuelt, elektrisk eller ved hjelp av solcellestrøm.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!