XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Sorte garasjer til boliger.Sorte garasjer til boliger.
Sorte garasjer til boliger.Sorte garasjer til boliger.

Ta den viktige vårsjekken av garasjeporten

For å unngå at garasjeporten skaper trøbbel i hverdagen, er det viktig å vedlikeholde bevegelige deler. Dette vil også forlenge portens levetid. Se hvordan her!

– Vedlikehold er ikke bare viktig for portens levetid, men også sikkerheten, sier Vidar Christiansen hos Harmonie, som er leverandør av garasjeporter til XL-BYGG.

Har du elektrisk portåpner, er det viktig å jevnlig kontrollere at sikkerhetsfunksjonen virker, så du unngår klemskader dersom porten møter motstand uten at motoren går i revers.

Les også: 5 ting du må tenke på før du bygger garasje

Kort bestillingstid på garasjeport

En garasjeport som er riktig montert og får nødvendig vedlikehold, varer i minst 20-25 år. Dersom du er flink med det regelmessige vedlikeholdet, kommer du langt med å jevnlig smøre bevegelige deler og vaske porten for å holde den pen.

I løpet av garasjeportens levetid må du likevel påregne å bytte ut enkelte slitedeler, som vaier og trinsehjul. Har du i utgangspunktet valgt garasjeport fra en norsk kvalitetsleverandør, er det både enkelt og rimelig å få tak i nye deler ved behov. Vi i XL-BYGG er behjelpelige med å skaffe de delene du måtte trenge fra våre leverandører.

Sort garasjeport til hus med lyst treverk.Sort garasjeport til hus med lyst treverk.
Sorte garasjer til boliger.Sorte garasjer til boliger.

Bilder over: En garasjeport som er riktig montert og får nødvendig vedlikehold, varer i minst 20-25 år. Foto: Harmonie

Slik sjekker du porten

Du starter vårsjekken med å kjøre porten opp og ned. Har du elektrisk portåpner, må du først koble fra denne. Se og lytt etter defekte deler, og kontroller at vaiere er uskadd.

– Har du trinsehjul eller vaiertrinsehjul som ikke fungerer slik de skal, må disse byttes, sier Christiansen.

Les også: Velg riktig garasjeport

Alle bevegelige deler skal smøres. Det inkluderer torsjonsfjærer, kulelager i alle trinsehjul og beslag der metall møter metall. Er du usikker på hvilken olje du skal bruke kan du spørre om råd hos XL-BYGG.

Vask av garasjeport

Har du en treport, er det viktig å vaske den for å unngå vekst av alger eller muggsopp. Aluminiumsporter har ikke den samme utfordringen, men trenger likevel vask for å bevare utseendet. Vask gjerne porten med en mild bilsjampo eller såpevann som ikke inneholder slipemiddel, og svamp. Skyll av med hageslangen.

På tide med ny garasje?

Dersom ikke bare garasjeporten, men hele garasjen er moden for oppgradering, er det også nyttig å vite at XL-BYGG har hele 15 ferdigtegnede og komplette garasjemodeller å velge mellom. Med Klappet & Klart kan vi også ta hele jobben med å sette den opp for deg, spør i ditt lokale varehus.

Se våre garasjemodeller her