XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Terrasse med tett terrassegulv hvor det er brukt vanntette plater.Terrasse med tett terrassegulv hvor det er brukt vanntette plater.
Terrasse med tett terrassegulv hvor det er brukt vanntette plater.Terrasse med tett terrassegulv hvor det er brukt vanntette plater.

Utnytt uteplassen bedre: Slik får du et tett terrassegulv

Det finnes flere løsninger for å sikre seg et 100 prosent vanntett terrassegulv – og dermed få utnyttet området under terrassen fullt ut. Vi viser deg hvordan.

Hvis du skal bruke plassen under terrassen din til lagring, oppbevaring, uteplass eller carport, er du avhengig av at terrassegulvet ditt er helt tett.

Det finnes flere løsninger for å sikre seg et tett terrassegulv. Et alternativ er vanntette plater eller vanntett duk fra TIL-TAK. Petter Espegard, daglig leder i TIL-TAK, løfter frem noen av fordelene med produktene.

– Våre produkter passer både til nybygg og oppgradering av eksisterende bygg, og er effektive og enkle løsninger å installere, sier Espegard.

Les også: Skal du bygge terrasse?

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Tett terrassegulv med duk

tett terrassegulv gir ekstra uteplass under overbygget

Her har huseieren ettermontert terrasseduk på verandaen over, slik at også plassen under holdes tørr og kan brukes som ekstra uteplass og til oppbevaring. Foto: Til-Tak

For eksisterende terrasser anbefaler han terrasseduk, som kan ettermonteres på eksisterende terrasser. Fortsatt velger de fleste som bygger ny terrasse å montere vanntette plater under terrassegulvet, men Petter mener at terrasseduk er et fullgodt alternativ også for nybygg. Han har selv valgt å montere terrasseduk på nybygg hjemme.

– Løsningen har stor kapasitet, og kan ta imot taknedløp fra hustak i renne i tillegg vannet som renner ned mellom terrassegulvet uten problemer. Dessuten er det som hobbysnekker enklere å lykkes med monteringen av duk, sammenlignet med plater. Det er mindre man kan gjøre feil, forteller Espegard.

Les også: Slik planlegger du uterommet

Vanntett duk til terrasse

Håndverker som bygger terrasse og fester vanntett duk.

Bilde: Få tett terrassegulv med terrasseduk som er utviklet og produsert i Norge. Foto: TIL-TAK

Hvis du skal tette terrassegulvet til en eksisterende terrasse, kan du bruke en vanntett terrasseduk.

TIL-TAK Light er et dreneringssystem som består av terrasseduk og plastprofiler som monteres mellom bjelkene og undersiden av terrassegulvet. Systemet er spesialutviklet for å kunne ettermonteres på eksisterende terrasser. Velger du denne løsningen trenger du ikke å fjerne det gamle terrassegulvet.

Her fester du terrasseduken til bjelkelaget via en plastprofil med et glidespor som skrus fast i bjelkene under terrassen. Duken trekkes inn i glidesporet fra ytterkant og inn mot husveggen, der den blir hengende som en vannrenne mellom bjelkene.

Grunnmurspapp under terrassegulv er også den anbefalte løsningen om du bygger ny terrasse og skal montere terrasseduk. Da ledes vannet ovenfra, utenom bjelke og plastprofil, rett fra svillepappen og ned på duken.

Slik monterer du vanntett terrasseduk:

Drenering under terrasse

Du kan også bruke TIL-TAK terrasseduk til å sikre god drenering av regnvann bort fra grunnmur når du skal lage platting på bakken rundt huset ditt. Samtidig hindrer du ugress fra å vokse opp gjennom terrassegulvet.

Vanntette plater til terrasse

To håndverkere som legger vanntette plater på terrasse.

Bilde: Vanntette plater under terrassegulvet gir et tett terrassegulv. Foto: TIL-TAK

Skal du bygge ny terrasse, kan du også velge å montere vanntette plater under terrassegulvet for å få et vanntett terrassegulv.

TIL-TAK Original er et dreneringssystem som består av terrasseplater med innebygget fall, som leder vannet ut mellom bjelkene under terrassegulvet.

Plater er førstevalget for mange som bygger ny terrasse. Her er det viktig å huske på at platene er låst på 60 cm avstand mellom bjelkene. Ønsker du skjult innfesting på terrassegulvet, trenger du ekstra lekt for å feste terrassegulvet. Alternativt kan du velge å gå for Til-Tak light terrasseduk i stedet.

Slik monterer du vanntette plater:

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!