XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Store betongheller 60x60 på terrasse sett i fugleperspektiv.Store betongheller 60x60 på terrasse sett i fugleperspektiv.
Store betongheller 60x60 på terrasse sett i fugleperspektiv.Store betongheller 60x60 på terrasse sett i fugleperspektiv.

Flott uteplass med store betongheller

Store betongheller er et populært alternativ til platting eller terrasse i treverk.

Betongheller er holdbare, store heller som er enkle å vedlikeholde. De har en slett overflate som gir et fint dekke til terrassen.

Når du skal velge betongheller er det viktig å velge god kvalitet. Heller av dårlig betong er porøse, som gjør at vann kan trenge inn i hellen og sprekke på vinteren.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Lyse betongheller 60x60 på terrasse.

Bilde: Her ser du Helle Kritt AC 60x60 fra Asak Miljøstein. Foto: Asak Miljøstein AS

Store betongheller

Når det snakkes om store betongheller menes gjerne betongheller 60x60 og over, men du får betongheller i både 30x30, 40x40, 50x50. Store format passer både i små og store uterom, og ved å legge store heller i mindre uterom virker faktisk uteplassen større.

Ønsker du en lys uteplass kan du for eksempel gå for Helle Kritt AC 60x60 fra Asak Miljøstein AS. Den har en lett strukturert overflate og uteplassen vil få et delikat utseende. Til en funkisbolig med mye glass vil Stretto Milano understreke et stramt og moderne uttrykk.

Ønsker du enda større formater kan du gå for gangbaneheller, de tåler også biltrafikk.

Les også: Belegningsstein innkjørsel

Hos XL-BYGG finner du betongheller fra Asak Miljøstein, Aas Betong og Multiblokk.

Store betongheller 60x60 cm i nougat-farge.Store betongheller 60x60 cm i nougat-farge.
Store betongheller i hage og på uteplass med pergola.Store betongheller i hage og på uteplass med pergola.

Bilder over: Her ser du Helle Nougat AC 60x60 fra Asak Miljøstein og Stretto Roma 60x60 fra Multiblokk. Foto: Asak Miljøstein AS &

Betongheller til terrasse og hage

En klar fordel ved å velge store betongheller til uteplassen er at det går fort å legge. Samtidig gir store formater få fuger, noe som demper visuelt støy og gjør at dekket virker mer helhetlig. En annen klar fordel som følge av få fuger, er at det blir færre steder ugress kan vokse i gjennom.

Bruk betongheller i innkjørselen, som tråkkestein i hagen og blomsterbed eller som dekke til terrassen. Store heller gir et mer eksklusivt uttrykk enn mindre formater.

Les også: Slik kan du lage soner i hagen

Uteplass med utekjøkken og store betongheller 60x60.

Bilde: Store formater er pent å se på og enkelt å vedlikeholde. Her ser du Stretto Stromboli 60x60 fra Multiblokk. Foto: Multiblokk

Tips! Velger du betongheller til innkjørselen er det viktig å velge tykk nok helle, den bør være minst 6 centimeter tykk for å tåle biltrafikk. Det er også viktig at hellene legges riktig, for å unngå at de knekker under tung belastning.

Betongheller er fine alene, men gjør seg også godt i kombinasjon med for eksempel granitt og singel eller belegningsstein og naturstein.

Store betongheller i innkjørsel til funkishus.

Bilde: Store heller er særlig populære til moderne funkishus. Her ser du Gangbaneheller AKTIV fra Multiblokk. Foto: Multiblokk

Vedlikehold av store betongheller

Som nevnt er betongheller enkle å vedlikeholde og holde rene. Fei hellene jevnlig for å fjerne skitt og løv, det holder algevekst nede, og spyl hellene med hageslange. Bruker du en høytrykkspyler er det viktig å ikke bruke kraftig stråle.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!