XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Mann utenfor dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med parkert motorsykkel og bil.Mann utenfor dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med parkert motorsykkel og bil.
Mann utenfor dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med parkert motorsykkel og bil.Mann utenfor dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med parkert motorsykkel og bil.

Enkelt med ringmur til garasje

Bygg isolert eller uisolert garasje effektivt og enkelt med ringmurselementer fra BEWI eller Vartdal Plast.

Er du hyret inn for å bygge en garasje? Da anbefaler vi å bruke ringmurselementer fra BEWI eller Vartdal Plast.

Dette er byggesystemer som har kort monteringstid og som er enkle å håndtere for én person. Samtidig slipper du å hyre inn underleverandører til murjobben og kan ta en større del av prosjektet selv.

Både BEWI og Vartdal Plast lager ringmurselementene sine av ekspandert polystyren (EPS) og formstøper dem som byggeklosser. EPS har svært gode isoleringsegenskaper, noe som bidrar til å redusere kuldebroen mellom gulv og ringmur til et minimum.

Les også: Profftips om energiberegning og etterisolering

Nyhet! Saltdalsgarasjen – Åtte nye modeller hos XL-BYGG

Dobbelgarasje fra Saltdalsgarasjen med to biler og familie som går ut av garasjen.

Bilde: Her ser du dobbelgarasje på 50 kvm med saltak. Foto: Saltdalsgarasjen

Saltdalsgarasjen er en ferdiggarasje fra XL-BYGG. Denne leveres som monteringsklare elementer og består av åtte ulike grunnmodeller:

  • 4 enkeltgarasjer på 30 kvm
  • 4 dobbeltgarasjer på 50 kvm

Etter å ha valgt størrelse og takvinkel, har du mulighet til å gjøre flere tilpasninger for å gi Saltdalsgarasjen et uttrykk som står i stil med boligen eller hytta. Du kan tilpasse kledning, farge på vinduer, dører og beslag og velge mellom ulike typer taktekking.

Saltdalsgarasjen leveres med standard vinduer, dør og garasjeport inkludert i prisen.

Elementer til garasje

Både BEWI og Vartdal Plast har ringmurselementer spesielt beregnet for garasje. Dette gir rask og enkel bygging, og du får ferdige byggesett i ulike størrelser. Enklere blir det ikke.

Ønsker kunden din en spesialtilpasset garasje som gjør at de ferdig garasjepakkene ikke passer? Begge leverandører leverer spesialtilpassede løsninger slik at du kan bestille løse elementer og tilbehør for å oppfylle ønskene til kunden din.

Les også: Er du sikker på at du kan bygge uten såleblokk?

Husk at vi i XL-BYGG er her for å hjelpe deg. Ta kontakt med en proffselger i ditt lokale byggevarehus dersom du har spørsmål eller ønsker tips til løsninger og produkter som kan øke lønnsomheten i deres byggeprosjekter.

Gå til våre proffsider her

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Jackopor Garasjeelement fra BEWI

Person som viser frem ringmur til garasje.

Bilde: Ringmur til garasje fås som en samlet garasjepakke og er enkelt å montere. Foto: BEWI

Fra BEWI tilbyr vi Jackopor Garasjeelement. Løsningen selges normalt som en samlet garasjepakke og elementet er utformet med spor for plassering av en innvendig fibersementplate, som utgjør en innvendig, opphøyd kant.

Kanten beskytter treverket i garasjeveggen mot fukt. Fibersementplaten leveres løs og monteres enkelt i sporene i garasjeelementet etter ønsket tykkelse på ringmuren.

Ringmur fra Vartdal Plast til garasje

Ferdig Vartdal Ringmur (VRG) til garasje.

Bilde: Bruk Vartdal Ringmur av VRG-elementer har en kombinasjon av forskaling, isolasjon og ferdig pusset utvendig overflate. Foto: Vartdal Plast

Vartdal Ringmur av VRG-elementer er perfekt dersom dere for eksempel skal bygge en isolert garasje. Dette er en mye brukt løsning av profesjonelle entreprenører, der elementene har en unik kombinasjon av forskaling, isolasjon og ferdig pusset utvendig overflate.

Dersom det skal bygges en standard uisolert garasje, kan du bruke Vartdal garasjeelement. Disse leveres som en pakke som kan tilpasses alle typer garasjer. Mur og plate støpes i samme prosess, og søyleutformingen reduserer betongforbruket.

Enkelgarasje med saltak 35 grader fra Saltdalsgarasjen.Enkelgarasje med saltak 35 grader fra Saltdalsgarasjen.
Dobbelgarasje med pulttak 8 grader fra Saltdalsgarasjen.Dobbelgarasje med pulttak 8 grader fra Saltdalsgarasjen.

Bilder over: Med klargjort fundament og grunnarbeid kan kundene dine få en ferdig garasje på få dager med Saltdalsgarasjen. Her vises Enkelgarasje med saltak 35 grader og dobbelgarasje med pulttak 8 grader. Foto: Saltdalsgarasjen

Før du velger løsning

I tillegg til å ta hensyn til om garasjen skal være isolert eller ikke, er det også viktig å ta hensyn til laster, grunnforhold og tilbakefylling før du velger grunnmursløsning til garasjen.

I enkelte tilfeller kan du velge ringmur uten såleblokk, men overstiger lastene kapasiteten til ringmur alene, må du i tillegg bruke såleblokk. Den har større lastflate enn ringmuren.

Les også: Er du sikker på at du kan bygge uten såleblokk?

Trenger du hjelp til å vurdere riktig fundamentering ut fra grunnforholdene? Spør en proffselger hos XL-BYGG i ditt lokale varehus og få hjelp til å velge de beste løsningene til ditt prosjekt.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet Proffen ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!