XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Vedlikeholdsfrie terrassebord på terrasse med spiseplass.Vedlikeholdsfrie terrassebord på terrasse med spiseplass.
Vedlikeholdsfrie terrassebord på terrasse med spiseplass.Vedlikeholdsfrie terrassebord på terrasse med spiseplass.

Hva er vedlikeholdsfrie terrassebord?

Velger du vedlikeholdsvennlige terrassebord investerer du i en terrasse hvor du kan nyte, i stedet for å yte.

En helt vedlikeholdsfri terrasse hadde vært drømmen. Dessverre er det ingen terrasser som er helt vedlikeholdsfrie, men du kan komme ganske nærme dersom du velger det vi kaller vedlikeholdsvennlige terrassebord.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

“Vedlikeholdsfrie” terrassebord

Ved å velge vedlikeholdsvennlige terrassebord får du en terrasse som tåler mye og som krever lite av deg. Enkelte typer krever kun vask, mens andre har lange vedlikeholdsintervaller, slik at du kan nyte terrassen på sommeren i stedet for å jobbe med den.

En annen fordel er at terrassen umiddelbart er klar til bruk etter montering, samtidig er vedlikeholdsfrie terrassegulv svært barfotvennlig.

XL-BYGG har et bredt utvalg av vedlikeholdsvennlige terrassegulv.

Vedlikeholdsfrie terrassebord på stor terrasse med pergola.Vedlikeholdsfrie terrassebord på stor terrasse med pergola.
Terrasse med grå vedliekholdsfrie terrassebord i kompositt.Terrasse med grå vedliekholdsfrie terrassebord i kompositt.

Bilder over: Terrassebord i kompositt trenger kun vask med mildt såpevann og ser ut som tre. Foto: Fritzøe Engros

Hvorfor velge kompositt?

Terrassebord i kompositt er en investering, men i det lange løp vil det lønne seg. Ønsker du en terrasse som varer skal du velge kompositt, da det ved normal bruk og normal eksponering for vær og vind har tilnærmet ubegrenset levetid. Terrassegulv i kompositt ser også eksklusivt ut, er slitesterkt, ripemotstandig og uten flis og oppsprekking.

Velger du kompositt får du et nesten helt vedlikeholdsfritt terrassegulv, det trenger kun vask med mildt såpevann. Med andre ord: Selv om kompositt koster litt ekstra her og nå, slipper du utgifter på årlig vedlikehold. Det er tid og penger spart over mange år.

Sjekk for eksempel ut disse to typene kompositt terrassebord hos XL-BYGG:

Fiberon terrassebord

Fiberon kompositt vedlikeholdsfrie terrassebord på terrasse med trapp og hvitt rekkverk.

Bilde: Fiberon kompositt terrassebord har et eksklusivt utseende, er råte- og sklisikkert. Foto: Fritzøe Engros

Ønsker du å ta et miljøbevisst valg av terrassebord, samtidig som du får et pent terrassegulv uten solbleking og falming? Da skal du velge Fiberon terrassebord. Terrassebordene består av 94 prosent resirkulert materiale og lages uten bruk av giftige kjemikalier. Fiberon har også en sklisikker overflate.

Fiberon finnes i tre modeller:

  • Good Life med 30 års fargegaranti, og finnes i to ulike farger. Lettere (frest på undersiden) og har et strukturert fargespill.
  • Sanctuary har 40 års fargegaranti og kommer i tre roligere farger. Ikke frest under, og har coating på tre sider.
  • Symmetry med 50 års fargegaranti. Terrassebordet har coating på alle fire sider og kommer i tre farger.

Megawood kompositt terrassegulv

Terrasse med sittegruppe og Megawood kompositt vedlikeholdsfrie terrassebord i brun.

Bilde: Megawood ser ut som ekte treverk. Foto: Fritzøe Engros

Megawood består av ca. 75 prosent trefiber og 25 prosent høyverdige, PVC-frie polymerer. Disse terrassebordene har en høyere trefiberandel enn Fiberon. Dette gjør at Megawood ser ut som naturlig tre og du får den samme gode følelsen når du går på det. Du får et lekkert terrassegulv med alle de gode egenskapene til kompositt.

Megawood er også av de beste terrassegulvene du får i kompositt når det kommer til holdbarhet, estetikk og formstabilitet.

Les mer om kompositt terrassebord

Hvorfor velge royalimpregnert?

Person under parasoll på terrasse med vedlikeholdsfrie terrassebord ved basseng.

Bilde: Concise Collection fra Talgø MøreRoyal er royalimpregnerte terrassebord som er spesialdesignet for moderne hus og hytter med rette linjer og skarpe kanter. Foto: Talgø MøreRoyal/Nathan Lediard

Synes du kompositt terrassebord blir for kostbart, eller ønsker du helst ekte treverk på terrassen? Da er royalimpregnerte terrassebord et rimeligere alternativ enn kompositt. De krever litt mer vedlikehold, men har likevel lange vedlikeholdsintervaller og kan stå i 6-7 år uten etterbehandling – noe som er flere år enn en vanlig trykkimpregnert terrasse.

Royalimpregnerte terrassebord er dobbeltbehandlede terrassebord som trykkimpregnes mot råte før de kokes i linolje. De tåler mer fukt enn trykkimpregnerte terrassebord og er en svært stabil terrasse som er ferdig behandlet, slik at du kan ta den i bruk med en gang.

I motsetning til kompositt kan royalimpregnerte terrassebord blekne i fargen, men det frisker du opp med royalolje.

Les mer om Royalimpregnert terrassebord

Brune DUO vedlikeholdsfrie terrassebord og plante med lilla blomster i potte.Brune DUO vedlikeholdsfrie terrassebord og plante med lilla blomster i potte.
terrasse med grå UNO vedlikeholdsfrie terrassebord ved basseng.terrasse med grå UNO vedlikeholdsfrie terrassebord ved basseng.

Bilder over: Her ser du terrassebordene DUO og UNO fra Talgø MøreRoyal. Foto: Talgø MøreRoyal/Nathan Lediard

Møre Royal terrassebord

MøreRoyal®-terrassegulvet er et dekorativt terrassegulv med riller som kommer i tre farger: Brun, grå og natur, og to bredder: 120 og 145 millimeter. Profilen til terrassebordene har lette buede hjørner.

Sjekk ut disse to variantene av MøreRoyal:

  • DUO: Et vendbart terrassegulv i brun og natur med en glatt og en rillet side.
  • UNO: Et grått ensidig rillet terrassebord.

Disse gjør seg godt både hjemme og på hytta. Talgø MøreRoyal har også en mer moderne kolleksjon, Concise Collection.

Concise har et strammere uttrykk enn DUO og UNO og passer godt til moderne hus. Det har en spesiell sawcut overflate, en «comfort-struktur» som er god å gå på. Concise leveres i standard bredde på 120 millimeter, og har en liten fas på oversiden som hindrer at den fliser i hjørnene. Du får terrassebordene i fargene brun, grå og natur.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!