XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Multiblokk belegningsstein på uteplass.Multiblokk belegningsstein på uteplass.
Multiblokk belegningsstein på uteplass.Multiblokk belegningsstein på uteplass.

Heller og mur fra Multiblokk

Har hagen din ulike høydenivåer og kupert terreng? Multiblokk har mur, forskalingsblokk og heller så du kan utnytte potensialet i hagen.

For mange kan det være en utfordring å se potensialet i en hage på en skrå tomt. Ved å utligne høydeforskjellene får du et mer anvendelig uterom.

Bruk for eksempel en støttemur for å få størst mulig flate, eller del opp tomten i terrasser i terrenget ved å kombinere mur, trapp, belegningsstein og heller. Terrassene gir deg mulighet til å skape soner, og du får et mer spennende uterom.

Multiblokk har et stort utvalg stein som passer til både moderne og klassiske hjem.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Multiblokk heller lagt sammen med belegningsstein som kant foran steinmur med utebelysning.Multiblokk heller lagt sammen med belegningsstein som kant foran steinmur med utebelysning.
Multiblokk heller i stort format lagt som gangsti og under pergola.Multiblokk heller i stort format lagt som gangsti og under pergola.

Bilder: Med heller kan du skape det uttrykket du selv ønsker i kombinasjon med andre steinprodukter. Foto: Multiblokk

Multiblokk heller til små og store flater

Steinheller passer godt til de fleste stilarter, samtidig gir de et ryddig preg til uterommet. De kan brukes til både små og store flater; fra gangstier og terrasser i hagen, til overflater hvor du ønsker et fast dekke.

Mange kunder velger heller i størrelsene 40x40x5 og 30x30x5, de er enkle å legge og leveres i standardfargene Grå og Sand.

Les også: Mange muligheter med steinheller i hagen

Andre heller som er i vinden er Stretto-serien med typene Roma og Milano på topp, i tillegg finnes typene Lazise og Stromboli.

Her kan du velge farge og stil etter eget ønske. Milano er en helsvart helle og Roma er i flammet grå/koks, de gir begge en kontinental og eksklusiv touch. Lazise gir mer spill og liv til flaten med sin lyse sandfarge, og Stromboli er flerfarget i sand/koks/grå.

Les også: Slik legger du hagesti med steinheller

Gangbaneheller til kjøresterk overflate

Multiblokk Gangbanehelle kommer i åtte ulike størrelser i serien AKTIV. I tillegg finnes det fire størrelser i samme serie med børstet overflate, AKTIV Børstet.

Hele serien er populær, og ettersom det er flere ulike størrelser som kan kombineres, er valgmulighetene mange.

Les også: Fem tips til belegningsstein på gårdplass

Dette er tunge og solide heller, og brukes der du trenger en kjøresterk overflate. Gangbaneheller gjør seg godt på romslige overflater, den største steinhellen er 60 x 90 centimeter.

Bruk hver størrelse for seg i store formater for et eksklusivt uttrykk, eller kombiner flere størrelser for å komponere mønster eller lage striper.

Multiblokk forskalingsblokk kurve på buet mur med terrassebord som topp av muren.Multiblokk forskalingsblokk kurve på buet mur med terrassebord som topp av muren.
Multiblokk forskalingsmur kombinert med treverk til høy mur.Multiblokk forskalingsmur kombinert med treverk til høy mur.

Bilder over: Du kan kombinere stein og treverk når du bygger mur. Foto: Multiblokk

Multiblokk forskalingsblokk

Forskalingsblokk kan du bruke til grunnmur, ringmur, støttemur, frittstående mur, som gjerde og når større belastninger skal tas opp. Det er en fleksibel blokkserie som du stabler opp og fyller med betong for montering.

Multiblokk Forskalingsblokk 20 cm bred, 15 cm bred og Forskalingsblokk med splitt er populære produkter. Blokkene har høy brannklasse og gir god lydreduksjon.

Forskalkningsblokk med splitt har en pen bruddoverflate som gir liv til muren, og har en overflate som ikke trenger etterbehandling.

Til 20 cm-blokker regner du ca. 110 liter betong per kvm. Til 15 cm-blokker regner du 65 liter betong. Forskalingsblokk 15 cm bruker du til ringmurer, kjellervanger og små støttemurer, 20 cm kan du i tillegg bruke til grunnmur, fundament, som frittstående mur og støttemur.

Mulitblokk støttemur med struktur i overflaten i hage med gress og belegningsstein.Mulitblokk støttemur med struktur i overflaten i hage med gress og belegningsstein.
Multiblokk kubbemur som støtter opp skråning foran sort hus.Multiblokk kubbemur som støtter opp skråning foran sort hus.

Bilder over: Aneto støttemur og Kubbemur. Foto: Multiblokk

Mur med Multiblokk

Om du skal bygge lav eller høy mur, utekjøkken eller blomsterbed – blant Multiblokks murprodukter finner du noe som passer ditt uteområde.

Kubbemur er et populært valg. Den kan brukes til støttemur, trappetrinn og blomsterkasser, som kantstein eller du kan bygge grill og utekjøkken med den. Rett og slett en svært allsidig stein.

Les også: Få mer inspirasjon til steinmur i hagen

Kubbemuren gir et rustikt uttrykk, og serien rommer flere typer steiner i ulik form og størrelse. Den passer glimrende til royalimpregnert eller beiset treverk, og det kanskje aller beste med Kubbemur er at alle sidene på steinen kan benyttes.

Aneto støttemur er en annen populær mur. Den er solid, enkel å montere uten bruk av betong og leveres med utvendig hjørne, kurvestein og toppstein i en komplett serie.

Den kan bygges loddrett opp til én meter med en egen planke nederst som gir en jevn og plan start. Aneto har et røft utseende som gir struktur til veggen, men passer likevel bra til både nyere funkisboliger og eldre etablerte stiler.

Grå belegningsstein lagt foran hvitt hus og garasje.Grå belegningsstein lagt foran hvitt hus og garasje.
Brun belegningsstein lagt rundt naturlig stein i rund form kombinert med lyse terrassebord med innfelt utebelysning.Brun belegningsstein lagt rundt naturlig stein i rund form kombinert med lyse terrassebord med innfelt utebelysning.
Multiblokk belegningsstein i oppkjørsel foran hvit garasje.Multiblokk belegningsstein i oppkjørsel foran hvit garasje.

Bilder over: Multimix, Multimix 50 Struktur og Multimix Urban Kontrast. Foto: Multiblokk

Belegningsstein til alle stilarter

Belegningsstein er vedlikeholdsvennlige og funksjonelle betongsteiner som passer til alt fra gårdsrommet og hagen til gangstier og terrassen. Være seg store eller små flater, moderne eller landlig stil.

Sjekk ut Multimix og Multimix Urban Kontrast i den populære fargen Flammet, grå/koks. Der Urban Kontrast passer godt til funkisstil med sine stramme linjer, lar Multimix seg godt kombinere med andre heller, treverk og skifer.

Multiblokk er en regional leverandør av steinprodukter hos XL-BYGG. Utvalget og tilgjengelighet vil variere mellom de ulike byggevarehusene.