Velg byggevarehus Klappet & Klart

Personvernerklæring for www.xl-bygg.no

Denne Personvernerklæringen gjelder innsamling og bruk av personopplysninger på xl-bygg.no. Her finner du informasjon blant annet om hvilke personopplysninger som samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har. Mestergruppen Byggevare AS, avd. XL-BYGG, organisasjonsnummer: 997166221. XL-BYGG er ansvarlig for behandlingen og kan kontaktes ved spørsmål. E-post: personvern@mestergruppen.no

1. Om Nettstedet

www.xl-bygg.no er en landsdekkende plattform for XL-BYGG og deres forhandlere. Dersom du er i kontakt med en av våre forhandlere vil denne være behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles for å oppfylle kjøpsavtalen. Spørsmål angående dine personopplysninger må rettes til den aktuelle forhandleren.

2. Hva bruker vi opplysninger til og hvordan behandles disse?

Forespørsel om håndverkstjenester
Kunden sender inn en forespørsel om håndverkstjenester når kunden ønsker bistand gjennom våre nettsider, og forespørselen blir sendt videre til forhandler. For å kunne gi deg mest mulig korrekt informasjon må vi vite hvor du ønsker arbeid utført. Forhandleren i ditt område er den som kan svare på disse forespørslene.

Våre forhandlere besvarer henvendelser både via e-post og telefon, derfor ber vi om den informasjonen. Forhandleren vil benytte personopplysningene for å ta kontakt med deg vedrørende din forespørsel. Forhandleren er da ansvarlig for sin bruk av personopplysninger. Dersom det ikke inngås noe kundeforhold i løpet av 2 år, vil din informasjon slettes. Dette er tjenester/produkter med lang kjøpsprosess, og vi ønsker derfor å kunne følge opp over tid. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Adresse
  • Ønsket byggeadresse

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Digital markedsføring
Vi bruker cookies på vår nettside for å kunne gi deg best mulig tilpassede annonser i digitale flater som nettaviser og sosiale medier. Les mer om hvordan vi bruker cookies under i punkt 4.

Medlemskap i XL-BYGG Klubben
Gjennom vår kundeklubb gir vi våre kunder spesielle fordeler og markedsføring gjennom digitale kanaler og flater. Du kan selv bestemme hvordan vi kan kontakte deg. Opplysninger leveres eller selges ikke til tredjepart. Vi innhenter følgende opplysninger i forbindelse med dette:

  • Navn
  • E-post
  • Mobil
  • Kjøpsdata
  • Kjøpshistorikk

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke og melde deg ut av kundeklubben ved å klikke på lenken nederst i nyhetsbrev/mail. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

Andre henvendelser (f.eks. kundeservice)
Avhengig av hva henvendelsen gjelder og hvilken kanal du kontakter oss via (telefon eller e-post), vil vi kunne ha behov for å vite hvem du er, hvilket produkt du har kjøpt, din adresse eller ditt telefonnummer. Vi vil innhente de opplysninger vi trenger for å hjelpe deg.

Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger for dette formålet er ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke. Dersom du trekker tilbake samtykket, påvirker det ikke lovligheten av behandlingen basert på samtykket før du trakk det tilbake.

3. Hvem får tilgang til dine personopplysninger?

I enkelte tilfeller trenger vi å dele dine personopplysninger med andre virksomheter:

Andre selskaper i konsernet: XL-BYGG er del av Mestergruppen. I noen tilfeller vil vi ha behov for å dele dine personopplysninger med andre selskaper i konsernet, for eksempel i forbindelse med rapportering til konsernledelsen. Opplysningene vi deler vil i mottakerselskapet ikke bli brukt for andre formål enn de som er angitt ovenfor i punkt 2.

Din lokale XL-BYGG forhandler: Forhandleren vil være ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med oppfyllelse av kjøpet.

Offentlig myndighet: Dine personopplysninger kan i spesielle tilfeller bli utlevert til relevant offentlig myndighet. Slik utlevering vil bare finne sted dersom vi er pålagt dette etter gjeldende lover og regler.

4. Bruk av informasjonskapsler

Vi benytter såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre brukeropplevelsen på nettstedet. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

Du har muligheten til å hindre at vi plasserer slike informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere cookies automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at cookies ikke blir akseptert. På Nettvett.no får du tips om hvordan du administrerer bruken av cookies for de ulike nettleserne. Ulempen med å deaktivere cookies i nettleseren din er at nettstedet ikke vil fungere optimalt. Vi benytter også andre verktøy enn informasjonskapsler for å innhente informasjon om din IP-adresse, hvilken type nettleser du bruker, din bredbåndleverandør, operativsystem, dato og tid for besøk på Nettstedet, samt en del data om hvordan du navigerer på siden.

Denne informasjonen bruker vi til å analysere trender, slik at vi kan gjøre nettstedet mer brukervennlig.

Vi sletter cookies etter 30 dager.

Vi benytter følgende informasjonskapsler:

xlbygg_warehouse_id - benyttes til å lagre valgt forhandler og brukerens lokasjon.

xlbygg_customerclub_popup - benyttes til å lagre om brukeren har lukket dialogen med link til "Bli medlem"-siden. Slettes når nettleseren lukkes.

5. Dine rettigheter - Lagring og sletting av personopplysninger

Du har rettigheter i personopplysninger som gjelder deg. Hvilke rettigheter du har, avhenger av omstendighetene. For spørsmål vedrørende dine rettigheter ta kontakt med oss på personvern@mestergruppen.no

Alle personer som spør har rett til informasjon om behandlingen av personopplysninger. Hvis XL-BYGG behandler personopplysninger om deg, har du rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be XL-BYGG rette opplysningene.

Ønsker du mer informasjon om lagring og retting av personopplysninger så kan du ta kontakt med oss. Se kontaktinformasjonen over.

Dersom du er misfornøyd med vår behandling av personopplysninger, kan du sende en klage til Datatilsynet. Vi ber imidlertid om at du kontakter oss først, så skal vi forsøke å løse problemet.

Vi behandler og lagrer ikke opplysninger om deg lenger enn nødvendig for det tiltenkte formålet eller for det som kreves i henhold til inngåtte avtaler og ikke utover lovens rammer. Vi sletter personopplysninger når en bruker gir beskjed om at han/hun ikke lenger ønsker å benytte tjenesten.

Andre personopplysninger som ikke er nevnt i punkt 2 vil bli slettet senest etter to år.

6. Endringer

Vi kan komme til å gjøre endringer i denne Personvernerklæringen for eksempel som en konsekvens av at vi gjør endringer i oppbyggingen av eller funksjonalitet på Nettstedet. Dersom vi gjør vesentlig endringer, vil vi informere om dette på Nettstedet.