Velg byggevarehus Klappet & Klart
Bjørndalen

Bjørndalen-fondet

Ole Einar Bjørndalen-fondet er et samarbeid mellom XL-BYGG, Norges Skiskytterforbund og Ole Einar Bjørndalen, der formålet er å bidra til styrking av rekrutteringsarbeidet i den enkelte skiskytterklubb.

Årets regioner og vinnere

I år var det klubber fra Hedmark, Oppland samt Oslo og Akershus Skiskytterkretser som kunne søke om å få oppgradert våpenskapene sine med samme geværtype som Bjørndalen selv benytter. Søknadsfristen var 15. juni, og selve overrekkelsen fant sted hos XL-BYGG Toten Tre, avdeling Kolbu den 16. august 2018. Årets vinnerklubber er Gjøvik Skiklubb - skiskyting, Nittedal Skiskytterlag, Asker Skiklubb - skiskyting og Idrettslaget Try - skiskyting. Det var skiskytterkongen selv som sto for den høytidelige overrekkelsen.

Intensjon med fondet

Fondets intensjon er å sørge for at klubbenes skiskyttertalenter kommer seg videre gjennom å sørge for at de har tilgang på profesjonelle geværer i en viktig utviklingsfase. Geværene er klubbenes eiendom og lånes ut til aktuelle utøvere i klubben for en definert periode.

REGIONSINNDELINGENE

Hvert år i perioden 2015 – 2019 plukkes det ut fire aktive klubber innenfor en definert region som hver får tildelt tre profesjonelle skiskyttergevær.
● 2014 (utdelt 2015): Telemark, Vestfold og Buskerud
● 2015 (utdelt 2016): Sør-Trøndelag, Nord-Østerdal og Møre og Romsdal
● 2016 (utdelt 2017): Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene
● 2017 (utdelt 2018): Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland
● 2018 (utdeles 2019): Finnmark, Troms, Nordland og Nord-Trøndelag

Klikk her for kriterier og søknadsskjema