XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Isolasjon og mur

moderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeismoderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeis

7 tips for å spare strøm hjemme

Over halvparten av det totale energiforbruket i en husstand går til oppvarming. Her får du sju tips til hvordan du kan spare strøm med mer effektiv oppvarming.

Etterisolasjon

Enkle tips når en mur trenger reparasjon

En mur er ikke bare en mur, og det finnes en rekke ulike produkter både når det kommer til blokker og mørtel. Det betyr blant annet at det er veldig viktig å velge riktig produkt til oppgaven når skader i murverk skal utbedres.

En hånd skjærer i isolasjonsplater med knivEn hånd skjærer i isolasjonsplater med kniv

Oppussing som lønner seg: Slik isolerer du selv

En høy strømregning er bare et av flere tegn på at det kan være på tide å etterisolere. Her får du gode tips til når du bør isolere, og hva du skal være klar over når jobben skal gjøres.

Skal du pusse opp eller renovere?

Vi kan hjelpe deg med både de små og store jobbene; enten du vil gjøre alt selv og kjøpe det du trenger i et av våre byggevarehus, eller om du vil la oss ta hele jobben.

Etterisolering av eldre hus

Eldre boliger, - bygget etter gamle forskriftskrav lekker ut varme for flere milliarder kroner hvert år. Rekordhøye strømpriser gjør det nå ekstra lønnsomt å etterisolere og vindtette ved å skifte ut dører, vinduer og kledningen på huset.

Lydisolasjon

Støy er lyder, som vi ikke ønsker oss, vi ikke selv bestemmer skal være til stede. Det kan være naboens musikk, uro på arbeidsplassen, støy fra biler, during fra ventilasjonsanlegg eller andre former for støy.v

Isolering i grunnen

God grunnisolering er basis for varmeisolering og fravær av skader i konstruksjon på grunn av naturpåkjenninger som fukt og tele.

Bruk av murprodukter til uteområdet

Vi nordmenn liker å tilbringe så mye tid som mulig utendørs om sommeren, og de fleste drømmer om en perfekt uteplass hvor man kan samle familie og venner til gode måltider, fest og avslapning. Med en porsjon arbeid og de riktige produktene er det faktisk ikke så mye som skal til for å løfte inntrykket på uteplassen.

Mur, mørtel og fasade

Skal du bygge mur, pusse grunnmur, avrette gulv eller benytte mur- og mørtelprodukter på andre måter, er det viktig å benytte riktige produkter til rett formål. XL-BYGG hjelper deg med både store og små prosjekter.

Effektiv bygging med elementer og blokker

Enten det er snakk om å bygge hus, garasje eller et anneks, byr dagens utvalg av byggevarer på tidsbesparende og effektive løsninger. Det er mulig ved å bruke ulike typer systemer med elementer, blokker og mørtel for å lage både ringmur, grunnmur og vegger.

Man isolerer vegg i en garasjeMan isolerer vegg i en garasje

​​Isolere garasje og utebod: Dette bør du vite

Skal du isolere garasjen eller uteboden er kartlegging av bruk og god planlegging viktig. Både vær og vind kan avgjøre hvordan du må isolere.

mann monterer ny kledning på en husveggmann monterer ny kledning på en husvegg

Etterisolering av yttervegg: Slik gjør du det selv

Etterisolering av yttervegg er et godt alternativ for bedre inneklima og en lavere strømregning i eldre hus. Slik kan du isolere ytterveggen selv fra utsiden eller innsiden av boligen.

Mann i rutete skjorte isolerer et loft med mineralull i taketMann i rutete skjorte isolerer et loft med mineralull i taket

10 steg for etterisolering av loftet ditt

Etterisolering av et kaldt loft er en enkel, lønnsom og miljøvennlig måte å få en bedre innetemperatur i boligen din. Se hvordan du isolerer selv her.

Personer som ser på plantegning for endringer etter det nye bygningsenergidirektivet.Personer som ser på plantegning for endringer etter det nye bygningsenergidirektivet.

Nytt EU-direktiv: Bygningsenergidirektivet gir høyere klimakrav

Nytt bygningsenergidirektiv vil føre til at en del norske boligeiere blir nødt til å energioppgradere husene sine.